Legacy: Sivututka vaihtoi maisemaa – tältä näyttää uudet tilat

Sivututkan toimisto

Sisältö

Huomio: tämä kirjoitus koskee edellistä yritystäni Sivututkaa, jota luotsasin vuosina 2013-2022.

Viime keväänä alkoi pari vuotta geneerisessä business parkin kopissa riittää. 16 neliötä, kaksi metaania tuottavaa kaveria, ohuet ääntä eristämättömät seinät, jaetut wc-tilat ja hitusen oudolla tavalla retro sisustus. Ei siis erityisen edustava tai luovaan työhön inspiroiva työympäristö, vaikkakin vuorahinnaltaan ja palvelultaan 5/5.

Vanhan toimiston retroromantiikkaa

Alkoi uuden ja uljaan toimitilan metsästys. Kävimme Oulussa muutamia potentiaalista ehdokkaita, joiden joukossa mm. uudempaa business parkkia, entistä panimorakennusta ja rotuaarin varrella sijainnutta tilaa.

Kaikista näistä löytyi jotain pientä puutetta, eikä sopivaa tuntunut löytyvän. Oli halvan tuntuista muovimattoa ja toimimatonta pohjaratkaisua. Tai sitten vuokrahinta väänsi mahassa. Pitäisikö tyytyä nykyiseen pieneen kaasukammioon?

Me otetaan tää!

Koulukadun tilat taisivat olla ensimmäisiä toimistoja, mihin kävimme tutustumassa. Tunne oli vähän samanlainen kuin teinipojan ihastuminen.

Koulukadun toimisto sijaitsee sopivasti Oulun ydinkeskustassa vähän rauhallisemman kadun varressa. Talo on vähän vanhemman ja arvokkaamman oloinen kivitalo. Toimistotila on remontoitu moderniksi lattioineen ja lasiseinineen, mutta vanhat ja jykevät rakenteet tuovat omanlaista särmää. Eli juurikin Sivututkalaisten oloista tunnelmaa.

Tilaakin löytyy vaikka kymmenelle tekijälle, joten firman mahdollisesti kasvaessa ei tarvisi heti muuttaa uudestaan.

Alkuinnostusta hieman hillitsi autojen parkkitilan puuttuminen ja entiseen nähden tuplasti korkeampi vuokra. Näiden vuoksi käytiinkin tsekkaamassa vielä useampaa eri vaihtoehtoa, mutta mikään niistä ei kolahtanut samalla tavalla. Lopulta päätös oli kuitenkin selkeä ja raapustimme nimet soppariin.

Uuteen koodiluolaan

Muutto hoitui toukokuussa yhdessä viikonlopussa. Enemmän työtä riitti kalusteiden, muun irtaimiston ja sisustustavaroiden hommaamisessa. Parissa kuukaudessa saatiin kuitenkin paikat vimosen päälle kuntoon.

Uudesta toimistosta löytyy neliöitä komeat 88 kahdessa kerroksessa. Ehkä vähän överit kahdelle tekijälle, mutta eipähän hetkeen ole neliöt kasvun esteenä. On parit eri työtilat, taukohuone, keittiö, neukkari ja molemmissa kerroksissa omat wc:t ja ulko-ovet. Ilmakin vaihtuu tehokkaammin kuin vanhassa kopperossa.

Yläkerran työtila
Yläkerran tauko- ja oleskelutila
Alakerran biljardihuone
Alakerran neukkarihuone

Alusta asti menimme ajatuksella, että täällä pitää viihtyä sekä työntekijät että asiakkaat.

Ilmeen viimeistelee pienet yksityiskohdat alumiinisine logokyltteineen ja ikkunateippauksineen. Kyllä nyt viihtyy ja kelpaa paiskia hommia!

Töihin liikkuminen

Maksuttoman parkkitilan puutteen päätimme ratkaista hommaamalla työsuhdesähköpyörät. Näillä pikku pedoilla työmatkat taittuvat mukavasti ja toimistolle aamulla tullessa on astetta pirteämpi fiilis.

Kohta puoli vuotta on työmatkat poljettu sähköpyörillä ja hyvältä tuntuu. Saa nähdä onko sama fiilis tammikuun pakkasilla.

Tuparit

Toimiston avajaisia vietettiin elokuussa asiakkaiden, yhteistyökumppaneiden ja ystävien voimin. Amatöörin tapahtumajärjestäjän huomio: yllättävän paljon järjestelyjä vaatii tällaisen pienenkin tapahtuman suunnittelu ja toteutus. Vieraat tuntuivat kuitenkin viihtyvän, kakku maistui, pientä verkostoitumista tapahtui ja tuliterä biljardipöytä oli kovalla käytöllä.

Illalla korkattiin vielä muutamat huurteiset ja ilta jatkui vähän kevyemmissä tunnelmissa suhteellisen pitkään.

Näin tulet meille kahville

Meille saa tulla milloin tahansa juttelemaan verkkosivuista vaikkapa kahvikupin tai biljardimatsin äärelle. Vinkkaa vain saapumisestasi etukäteen, niin osaamme laittaa kahvit tippumaan.

Löydät meidät osoitteesta Koulukatu 19 A 1. Eli ihan siitä Oulun rautatieaseman kuppeesta. Bongaa kadulta keltainen kivitalo ja marssi portista sisään. Käänny käytävän jälkeen oikealle. Avaa ulko-ovi, astu sisään ja soita vasemmalla olevan oven ovikelloa.

Maksullista parkkitilaa löytyy sisäänkäynnin vierestä. Parin tunnin kiekkopaikkoja on yhden korttelin päässä kajaaninkadulla Scandic-hotellin kohdalla.