6gflagship.com verkkosivuprojekti

Joustavaa sisällönhallintaa tulevaisuuden teknologialle.

6G Flagship on maailman ensimmäinen langattomien 6G verkkoteknologioiden tutkimusohjelma, joka toimii Oulun yliopiston Radioteknologioiden tutkimusyksikössä. Tutkimusohjelmaan osallistuu henkilöstöä 46:sta maasta, jotka kehittävät tätä tulevaisuuden verkkoteknologiaa ja sen mukana tuomia uusia mahdollisuuksia.

Tutkimusohjelman vanhat Drupal-verkkosivut haluttiin uudistaa WordPressille. Yliopiston markkinointitiimi oli ansiokkaasti hoitanut sivuston suunnittelun itse. Valikoiduimme hoitamaan verkkosivujen teknisen WordPress-toteutuksen suunnitelmista todeksi.

Vuosi

2022

Tekijät

  • Arcode
  • Oulun yliopisto

Projektin tavoitteet

  • Joustava sisällönhallinta WordPressillä
  • Suunnitelmien visuaalinen toteutuminen
  • Saavutettavuusvaatimukset täyttävä toteutus
  • Sisältöjen automaattinen tuonti ulkoisista lähteistä

Mitä tein

  • Verkkosivujen WordPress-toteutus
  • Konsultointi
6gflagsip verkkosivut läppärillä

Valtava sisältömäärä WordPressillä hallittavaksi.

6G Flagship verkkosivuilla julkaistaan monenlaista sisältöä tieteellisistä julkaisuista uutisiin ja tapahtumista tietosivuihin. Sisältöjen määrä lasketaan useissa tuhansissa. Tämä ei ole WordPressille ongelma eikä mikään, kunhan sisällönhallinta suunnitellaan huolella.

Toteutimme sisällönhallinnan useilla eri sisältötyypeillä ja niiden jaotteluilla. Visuaalisemmilla sisällöillä hyödynsimme WordPressin omaa lohkoeditoria, jonka avulla suunniteltuja elementtejä voidaan käyttää joustavina rakennuspalikoina uusia sivuja luotaessa ja nykyisiä muokattaessa.

Lisäksi monia sisältöjä haetaan ja päivitetään automaattisella ajastuksella yliopiston eri järjestelmistä. Tämä yksinään säästää yliopiston markkinointitiimiltä useita tunteja työtä kuukaudessa.

6gflagsip verkkosivut läppärillä

Sipaisu teknisestä toteutuksesta.

Onnistunut tekninen toteutus tarkoittaa toki muutakin sisällönhallinnan lisäksi.

Kiinnitimme erityistä huomiota verkkosivujen latausnopeuksiin, joka näkyy esimerkiksi Googlen nopeustesteissä lähes täysinä pisteinä. Kustomina kirjoitettu koodi on kevyttä ja kuvat optimoidaan automaattisesti.

Rakensimme verkkosivut täyttämään julkishallinnon rahoitettavalta vaadittavat saavutettavuusvaatimukset. Visuaalisempana karkkina taas elävöitimme sivustoa kevyellä animoinnilla.

6gflagsip verkkosivut näytöillä

Mitä mieltä asiakas oli?

Projekti eteni kuin juna ja tarvittavat korjaavat viilaukset tehtiin lähes välittömästi kun viilauksen tarve huomattiin. Jäi oikein hyvä kuva sekä toiminnasta, että asiantuntemuksesta. Suosittelen lämpimästi.

Katja Longhurst

Katja Longhurst

6G Flagship / Oulun yliopisto

Muita töitä Katso kaikki työnäytteet